Sunday, April 15, 2018

Σχ-Ι-νοβατούσα δημοκρατία στην περιφέρεια και το απαράδεκτο περιφερειακό συμβούλιο


Τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018, η 13η συνεδρίαση του περιφερειακού κατ' όνομα "συμβουλίου" θα μείνει στην Ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Συντάχθηκε ένα πρόγραμμα, μία ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση, όπου όλα τα θέματα ήταν απλά μία γαρνιτούρα, μία προκάλυψη για το όργιο που είχε σχεδιαστεί από την περιφερειακή αρχή. Αυτοί οι σχεδιασμοί και η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λειτουργία που χαρακτηρίζει την περιφέρεια τα τελευταία 4 χρόνια, αποτελούν σοβαρότατους λόγους να τη θεωρούμε ότι χειρότερο έχει περάσει από την τοπική αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον Β Βαθμού, από την εποχή που αυτή θεσμοθετήθηκε. Όταν μάλιστα συνεργάζεται με ότι χειρότερο έχει περάσει σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης Α βαθμού (η Ραφήνα και τα Σπάτα είναι οι πιο καραμπινάτες περιπτώσεις), το αποφασίζουμε και διατάσσουμε αποτελεί μόνιμη κατάσταση. Μάλιστα δεν διστάζουν με μία φωνή, περιφερειακοί και τοπικοί, να πάρουν το μέρος αυθαιρετούχων και καταπατητών και να απαιτούν την προστασία των αυθαιρέτων χωρίς να ντρέπονται.

Το όργιο το είχαν στήσει για το τέταρτο θέμα. Τη "γνωμοδότηση" για την ΜΠΕ για την "οριοθέτηση" του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Μία ΜΠΕ που συντάσσεται με γνώμονα την προστασία των αυθαιρέτων κατασκευών εντός της κοίτης του ρέματος. Ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η υποτιθέμενη "αντιπλημμυρική θωράκιση" του τόπου. 

Όπως και το δάσος που καταπατείται, δεν έχει ψήφους άρα ούτε και φωνή, έτσι και το ρέμα. Οι καταπατητές όμως έχουν και δικαίωμα ψήφου αλλά και φωνή και η αλιεία αυτών των ψήφων είναι το μεγάλο ζητούμενο για τις επόμενες εκλογές. Όσοι δε υπερασπίστηκαν το ρέμα φιμώθηκαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Χαρακτηριστική η ξανθοπουλική παράσταση του φερόμενου ως δημάρχου Ραφήνας, που σχεδόν με λυγμούς, μίλησε για ανθρώπους που δεν είναι καταπατητές και πλημμύρισαν 5(!!!) φορές.

Οι μελετητές τώρα. Είναι επαγγελματίες που έχουν γραφεία έχουν γνώση αλλά προπαντώς είναι επιχειρηματίες και έχουν ...τσέπη,  η οποία μάλιστα διαμορφώνει και τη σκέψη τους και την αντίληψη τους, όπως και τις ...προτάσεις τους. Χώρια που οι μελετητές είναι σαν κάτι πολιτικούς που μπορούν να μιλάνε για ώρες χωρίς να λένε τίποτα. Όταν δε, τους ζητήσει κανείς αποδείξεις και ανάλυση των επιχειρημάτων τους καθώς και άλλα τεκμήρια, κάνουν την πάπια!

Σε μία επίδειξη αυταρχισμού και χειραγώγησης, ο φερόμενος ως δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σχινάς φίμωσε οποιαδήποτε άλλη φωνή, προκειμένου να απολαύσουμε μία αισχρή και ασύνδετη εισήγηση μίας μαριονέτας, που ούτε σωστά ελληνικά μπορούσε να μιλήσει, αλλά με τα ολίγιστα γλωσσικά στοιχεία που κατάφερε να αρθρώσει, αναπαρήγαγε  τη συνταγή που του είχαν δώσει να εκτελέσει. Μάλιστα επιδεικνύοντας και σχέδια, τα οποία ούτε μπορούσε να καταλάβει που αναφέρονταν, καμάρωνε ως "επαϊοντας"

Στημένο παιχνίδι. Σε διατεταγμένη υπηρεσία ένα περιφερειακό συμβούλιο, παά τις σοβαρότατες και τεκμηριωμένες ενστάσεις που υπήρχαν, όχι μόνο δεν εξέτασε την αντίθετη άποψη και την τεκμηρίωση των ενστάσεων αλλά ως κοπάδι πλειοδότησε υπέρ μίας μελέτης που ούτε κατάλαβε τι μελετούσε, ούτε μπορούσε να εκτιμήσει τις επιπτώσεις από τα έργα που σχεδιάζουν εις βάρος των πολλών και προς όφελος των ολίγων και εκλεκτών. 

Και το κοπάδι γνωμοδότησε. Και το κοπάδι αυτό ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Δύναμης Ζωής" της περιφερειακής παράταξης του πάλαι ποτέ Συνασπισμού της Οικολογίας και των Κινημάτων (της Αριστεράς ντρέπομαι και να το αναφέρω)

Κόντρα σε κάθε σύγχρονη αντίληψη και πρακτική, η ανάξια τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, σε αγαστή συνεργασία υπέγραψαν τη θανατική καταδίκη του τελευταίου σημαντικού ρέματος και μοναδικού βιοτόπου της ανατολικής Αττικής.

Αν αντέχετε την αηδία, παρακολουθείστε το βίντεο της συνεδρίασης, στο κομμάτι που αφορά στο 4ο θέμα (όλα τα άλλα, δηλαδή οι γαρνιτούρες πέρασαν σε 2 λεπτά το καθένα). 

Στις εκλογές που έρχονται ας τους δώσουμε το μοναδικό μάθημα που καταλαβαίνουν. Και επιπλέον, ας κρατήσετε καλά στη μνήμη σας τα ονόματα τους και τα πρόσωπα τους. Θα σας χρειαστούν την επόμενη φορά που θα τους ακούσετε μα υπερθεματίζουν σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

________________________________
Χωρίς να έχω ψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση και μάλιστα ενώ τη θεωρούσα αδιάφορη στα θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας παρά την έντονα πολιτική τους διάσταση, θαύμασα και απόλαυσα την τοποθέτηση της Αλ. Μπαλού πάνω στο θέμα. Ήταν η πιο πλήρης και σοβαρή η οποία εστίασε και στην πολιτική διάσταση του θέματος. Ομολογώ δεν το περίμενα αφού η Λαϊκή Συσπείρωση στη Ραφήνα είχε γνωμοδοτήσει θετικά για τη ΜΠΕ,

Ο χυδαίος αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου έβαλε και γαλότσες και έσκισε τα εσώρουχα του για να πείσει. Τέτοιες γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια δεν αξίζουν ούτε το σχολιασμό ούτε καμία απάντηση. Μόνο θλίψη προκαλεί

Αξίζει να σημειώσουμε και την αντίληψη που έχει όλος αυτός ο εσμός των "σεραζανετάκηδων" για τη χλωρίδα και την πανίδα. Θεωρούν πως είναι εύκολα και άμεσα αποκαταστάσιμα μεγέθη και δομές. Η γνώση που έχουν για τη φύση εξαντλείται στο ανθοδοχείο του σπιτιού τους. Και ονομάζουν εαυτούς "επιστήμονες". 


No comments: