Thursday, August 30, 2007

Μήνυμα εστάλη. Μήνυμα ελήφθη;




Πάνω από 15.000 λαού συγκεντρωθήκαμε.
Γίναμε 20.000 λαού και φωνάξαμε με την παρουσία μας. Κανένα σύνθημα δε θα μπορούσε να είναι πιο βροντερό.

Δώστε μας πίσω τα δάση μας. Δώστε μας πίσω το φυσικό περιβάλλον.

Είναι πια ξεκάθαρο. Όποιος δεν αγαπάει έμπρακτα το φυσικό περιβάλλον, είναι ανάξιος να κυβερνήσει. Δεν θέλουμε πια μία εικονική πολιτεία, που στο όνομα της καρκινοβατούσας ανάπτυξης, ξεθεμελιώνει την ίδια μας την ύπαρξη.
Ποια οικονομία, ποιά ανάπτυξη, ποιο έθνος, ποιο κράτος; Τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι δεν θα υπάρχουν αν δεν υπάρχουν δάση. Τα δάση και το φυσικό περιβάλλον είναι τα θεμέλια. Οι κοινωνίες μας απλά ακολουθούν.

Αξιώνουμε επιτέλους στρατηγική πολιτική για το περιβάλλον. Όχι "μπαλωματάκια¨για να μας διατηρούν εν υπνώσει και μακάριους στην αδράνεια μας.
Ξυπνήστε εσείς που διαχειρίζεστε τις τύχες μας (δε σας αποκαλώ πολιτικούς γιατί δεν είστε, είστε διαχειριστές φτηνοί, μικρόθυμοι και μικρόνοες). Ο ελληνικός λαός το αξίωσε χθες.

ΥΓ. Επιτέλους λέω "ελληνικός λαός" και το εννοώ. Το λέω υπερήφανα. Τόσα χρόνια ο προσδιορισμός αυτός μου έφερνε αηδία, όταν συνειδητοποιούσα πως χρησιμοποιούνταν για να εξωραϊσει την πραγματικότητα του "ελληνκού όχλου"

No comments: