Monday, June 16, 2008

Ευρω -πέη πολίτες - Ασύμμετρη κυβέρνηση


Από τις ειδήσεις σε όλα τα δελτία, και από chain email που όπως ήταν φυσικό ακολούθησε (και φανταστείτε πως η διαδικασία κρατάει ήδη 1 χρόνο σχεδόν) :

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!! Όπως ανέφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας. Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!... Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 191.400 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.www.petitiononline.com/forestgr/ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

*Το σκίτσο είναι του Γιάννη Καλαϊτζή (Ασύμμετρη Κυβέρνηση Εκδόσεις Άγρα)

και από τον ΚΥΡ το πικρό ομώνυμο


3 comments:

Anonymous said...

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΞΗΡΑΣΙΕΣ, αλλά ελάχιστοι μιλάνε για τα αναγκαία αποθέματα δασικών και λοιπών σπόρων...
ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!


“There has been the usual blame game tossed about in some news stories and letters to the editor about the fires in California being caused by “global warming”. The main reason is a shift in the regional climate due to changes in the Pacific Ocean. Specifically the large La Nina we saw this year, and the shift in Pacific Decadal Oscillation, which last shifted from Cool to warm phase in 1977.
This year it shifted back to the cool phase, which also means less precipitation for California. So it is not surprising to see a change in California’s weather patterns”.
http://wattsupwiththat.wordpress.com/2008/07/08/california-wildfires-not-global-warming-but-business-as-usual-for-nature.
http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=18012
http://canadafreepress.com/index.php/article/3850.

Ο γεωπόνος του Ινστιτούτου Ελαίας Καλαμάτας Παναγιώτης Κάτσαρης επεσήμανε πως η μέθοδος της αεροσποράς χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ ήδη από το 1948 για να ξαναβλαστήσουν καμένα εδάφη. Επίσης, έκανε γνωστό ότι στην Κύπρο ήδη ξεκίνησαν αεροσπορές στο όρος Τρόοδος λόγω της φωτιάς που ξέσπασε εκεί τον Ιούλιο.

www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf :
Seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection. - Η σπορά με σβόλους όχι μόνο ξαναέδωσε βλάστηση, αλλά άνοιξε μια λεωφόρο εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των κοινοτήτων για την προστασία της υδροφόρας λεκάνης.

Direct seeding – Απευθείας σπορές έλεγε το 2003 η Διεθνής Ένωση για τη διατήρηση της φύσης (IUCN). Περασμένα-ξεχασμένα;

In many cases, the rate of natural succession is limited by the slow dispersal of seed across degraded landscapes. An obvious way to accelerate such successions is to deliberately reintroduce the seed.
Various forms of direct sowing have been used: in some cases the seed has been broadcast or sown by hand; in others it has been sown from aircraft. Usually the seed must be sown on bare soil so that it can establish quickly in weed-free conditions. It can be carried out after sites have been burned.
The advantage of direct seeding is its low cost.
Reference: Mergen et al. (1981); Allen (1997)
σελ. 36η στο αρχικό έγγραφο, 47η στο pdf, συνέκδοση το 2003 των WWF και International Union for Conservation of Nature and Natural Resources - IUCN
http://www.iucn.org/dbtw-wpd/edocs/FR-IS-005.pdf

ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

Κώστας Α. Θάνος
Αναπλ. Καθηγητής, Τομέας Βοτανικής. Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών:
Η αφαίρεση της καμένης ύλης αλλά και η δημιουργία ‘κορμοδεμάτων’ και ‘κορμοφραγμάτων’ για την ελάττωση του κινδύνου πλημμύρας δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση
και μόνον περιορισμένη και ήπια εφαρμογή θα ήταν επιτρεπτή.
Επειδή, όπως αναφέρθηκε, το αναπαραγωγικό δυναμικό (δηλαδή τα διαθέσιμα σπέρματα) δεν είναι επαρκές για πλήρη ανάκαμψη του οικοσυστήματος προτείνεται να αναληφθεί προσπάθεια υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης με ήπιες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, θα ήταν δυνατό να συγκροτηθεί ερευνητική ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση και μελέτη της φυσικής αναγέννησης αλλά και τη συλλογή συγγενούς γενετικού υλικού (σπερμάτων από γειτονικά άκαυτα πευκοδάση) και είτε απ’ ευθείας σπορά είτε φύτευση αρτιβλάστων μαύρης πεύκης την επόμενη άνοιξη.
http://www.biology.uoa.gr/~cthanos/Papers/Dervenifire2000.pdf.

ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

Απλά και όχι διανοουμενίστικα:
Με τόση ξηρασία, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ δε νοιάζεται επί δεκαετίες να μαζεύουμε όλο το χρόνο ντόπιους δασικούς σπόρους, αλλά αρκετοί το πολεμούν για επικερδείς αποχαρακτηρισμούς και κονδύλια; Γιατί άραγε οι ψευτοοικολόγοι δεν αντιδρούν που τα λαμόγια των μεταλλαγμένων παρεμποδίζουν το ξαναπρασινίσμα των ερήμων; Γι΄ αυτό κολλάνε στο "δράσε τοπικά" κι άσε τους λιμούς να θερίζουν;
Ποια είναι τα εθνικά αποθέματα ακόμα και σε σπόρους εδώδιμων, όταν οι τρισάθλιοι G8 παρέκαμψαν προχθές πρόταση ενός εξ αυτών για αποθήκευση δημητριακών ενόψει λιμών;
Δεν πρόκειται για ακαδημαϊκές διαφωνίες, αλλά για την επί 6.000 χρόνια άμυνα της ανθρωπότητας απέναντι στην καταστροφική, πολεμοκάπηλη, φοβική ιδεολογία: "μισούμε τους ανυπότακτους αυτάρκεις και τις χαρές τους".
Αυτό επιμένουν να αποσιωπούν οι ενοχλούμενοι από την κριτική, αλλά δε θα σταματήσουμε να τους ταρακουνάμε ΔΩΡΕΑΝ και για το δικό τους το καλό!
Καλές αναχλοώσεις!

ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!


Για τους φιλομαθείς που δε φοβούνται την κριτική, που όφειλαν να επιδιώκουν:
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ &
ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - Αθήνα 2007
Στις γεωργικές περιοχές προτείνονται:
5. Σε περιοχές με ήπιες κλίσεις (κλίση μικρότερη του 12%) επιτρέπεται μικρή παρέμβαση για την σπορά αγρωστωδών ή ψυχανθών με ελαφρά αναμόχλευση του εδάφους (χρήση εδαφοκαλλιεργητή).

Στις δασικές περιοχές προτείνονται:
4. Εφαρμογή αναχλοάσεων όπου η αναγεννώμενη φυσική βλάστηση δεν καλύπτει το ελάχιστο όριο του 45% της επιφανείας του καμένου εδάφους [σημ.: γεγονός ορατό τις πρώτες εβδομάδες μετά τη συμφορά, αλλά όχι στους φανατικούς εχθρούς των σπορών...]
, παράλληλα με φυτεύσεις δένδρων για την δημιουργία ανθεκτικών στη φωτιά συστάδων. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει να γίνουν με τη ελάχιστη δυνατή διατάραξη του επιφανειακού εδάφους [αυτό είναι σαφώς κατά των δενδροφυτεύσεων, αλλά είναι "λεπτομέρεια"...].

Μέτρα ελέγχου της διάβρωσης:
1. Συνεχής παρακολούθηση των διαβρώσεων και άμεση εφαρμογή κατά περίπτωση μέτρων προστασίας.
2. Καθορισμός των γεωργικών ή δασικών περιοχών με μικρό βαθμό αναγέννησης της βλάστησης στο στο τέλος χειμώνα και άμεση δενδροφύτευση ή αναχλόαση με αγρωστώδη ή ψυχανθή.
σελ. 4-5, http://www.aua.gr/gr/pyro/files/sinopsi_total.pdf.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, άλλο από δολιοφθορά, κι ορισμένοι κατέβηκαν στις εκλογές για να αμειφθούν;
ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ αντιδιαβρωτικών-αναδασωτικών αεροσπορών:
Air-seeding for Afforestation and Rangeland Management
in Desert and the Loess Plateau
1958-2008
http://www.desertification.gov.cn/xinxi/book2/ctk-7.htm
Φαίνεται ότι αλλού δεν έχουν όσους εδώ ειδικούς ερημοποιητές νίδηδες...
Για να σπείρεις ευγνωμοσύνη πρέπει να τη νιώθεις.
Κι όποιοι νομίζουν ότι είναι "ανώτεροι" έκαναν και κάνουν τις μεγαλύτερες καταστροφές...

Για την υπεράσπιση της ερημοποιούμενης γης και των κατασυκοφαντημένων, συλλογικά ενοχοποιούμενων ΑΠΛΩΝ συνανθρώπων μας.

Anonymous said...

Hello
generic rimonabant
Acomplia drug is one of the most booming drug these days.
[url=http://eriecyam.org/]acomplia drug[/url]
Acomplia is also marketed in different packaging in different countries.
http://eriecyam.org/ - acomplia pharmacy

“Acomplia” is it a new word for you.

Anonymous said...

http://www.maps.google.com/ - [url=http://www.wikipedia.org/]wiki[/url]
mail