Tuesday, July 11, 2017

Δασοπροστασία και πράσινα άλογα που βόσκουν στο καμένο δάσος


Η τελευταία σελίδα (ΣΥΝΟΛΟ) των προϋπολογισμών που ζητήθηκαν και των προϋπολογισμών
που εγκρίθηκαν για αντιπυρική προστασία. Κονδύλια του πράσινου ταμείου
Ακόμα μία φορά είμαστε αντιμέτωποι με το περιβαλλοντικό μνημόνιο όπου ότι έχει μαζευτεί στο λεγόμενο πράσινο ταμείο που έχει ιδρυθεί με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος  με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 7 (βλέπε εδώ) κατευθύνεται στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, ήτοι των δανειστών και αισχροκερδούντων.

Το περιβαλλοντικό μνημόνιο δεν περιορίζεται μόνο στην κλοπή των πόρων του πράσινου ταμείου αλλά ζει μέσα σε ένα σωρό διατάξεις των κατ' όνομα μόνο ψηφισμένων και στην ουσία Αναγκαστικών Νόμων που περνάνε τα τελευταία 7 χρόνια από τη βουλή και υποτιμούν διαρκώς τη νοημοσύνη και τη ζωή μας.

Εδώ, ο αναρτημένος στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τον Μάιο, πίνακας πιστώσεων που ζητήθηκαν και των αντιστοίχων που εγκρίθηκαν γθα την αντιπυρική προστασία.
Είναι καλό να τον έχουμε στον νου μας γιατί είναι καλοκαίρι, οι πρώτε φωτιές ξέσπασαν και έκαψαν και τίποτα δεν δείχνει πως ήταν και οι τελευταίες. Επίσης τίποτα δεν δείχνει πως οι υπηρεσίες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές, αποτελεσματικά και έγκαιρα.

Δεν λέμε πως όταν πχ το Δασαρχείο Πεντέλης ζητάει 141.000 για συντήρηση του οδικού δικτύου, για να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση των πεζοπόρων και αυτοκινούμενων πυροσβεστικών συνεργείων στον τόπο της φωτιάς, ο προϋπολογισμός είναι τέλεια καταρτισμένος. Λέμε όμως πως το να τους εγκρίνουν 23.000 αντί για 141.000, υπάρχει πρόβλημα. Και μάλιστα σοβαρό πρόβλημα.

Την ίδια ώρα ξεπουλάνε τον δημόσιο δασικό πλούτο σε "ιδιοκτήτες πυκνώσεων" (καταπατητές και αυθαιρετούχους ως επί το πλείστον) δίχως να έχουν την ευαισθησία να κατευθύνουν αυτά τα χρήματα τουλάχιστον, στη δασική πυροπροστασία απευθείας δίχως την παρεμβολή πράσινου  ταμείου και άλλων ελεγχόμενων από τους δανειστές, φορέων.

Το δάσος δεν είναι πλούτος, δεν είναι υγεία, δεν είναι πολιτισμός σε μία χώρα σαν τη δική μας. Δεν μας αξίζουν ούτε δάση ούτε θάλασσες ούτε καθαρό περιβάλλον. Μόνο τσιμέντα, βρώμικες παραλίες και καμένη γη μας αξίζουν δυστυχώς. Δεν είναι μία αδικία που μας επιβάλουν οι απ' έξω. Είναι η τιμωρία που μας αξίζει γιατί αυτό που ρευστοποιούσαμε πάντα πιο άνετα

Μπορείτε να διαβάσετε τον πίνακα και να φρίξετε με την ησυχία σας.


_____________________
Διαβάστε επίσης

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ



No comments: