Monday, June 4, 2018

Οικολογία η ευπώλητη ΙΙ. Ακόμα και ο νεκροθάφτης του Μεγάλου Ρέματος, δηλώνει προστάτης του περιβάλλοντος

Προστάτης του Περιβάλλοντος!









-εδώ δηλώνει "Αριστερός". στο "Προστάτης του Περιβάλλοντος" θα κωλώσει;




Έγραφα σε προηγούμενη ανάρτηση για τον "οικολόγο" αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αθήνας, τον θαυμαστή των χωματουργικών μηχανημάτων, τον εκκαθαριστή των ρεμάτων Καραμέρο, που αντί να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία προς όφελος του τόπου, των κατοίκων του αλλά -έστω και με αποδεκτή για την περίπτωση υστεροβουλία-  και του εαυτού του, προάγοντας έργα που θα αποκαταστήσουν φυσικές κοίτες ρεμάτων, θα εξαφανίσουν τον πλημμυρικό κίνδυνο και θα μείνουν στην ιστορία της τοπικής διοίκησης, αυτός καμαρώνει τη φυσική καταστροφή που προωθεί στα ρέματα της Αττικής. Μαζί βέβαια προωθεί καi τη δική του καταστροφή, αλλά ως κοινός πολιτικάντης, απλά το αγνοεί.

Χθες, 3/6/2018, σε τοπικό μέσο ανακάλυψα άλλο ένα προπαγανδιστικό μαργαριτάρι, με την λατρευτική εικόνα του άλλου αντιπεριφερειάρχη, εκείνου της ανατολικής Αττικής, σε πρώτο πλάνο και σε περίοπτη θέση.

Σιχαίνομαι τις αγιογραφίες πολιτικών και άλλων παραγόντων και θα την  προσπερνούσα κι αυτήν, αλλά στάθηκα εκτός από περίεργος και τυχερός. Τυχερός στάθηκα γιατί εμπλούτισα τη συλλογή μου από κείμενα ξεπλύματος περιβαλλοντικών εγκλημάτων και εγκληματιών από επαγγελματίες του είδους.

Μεταξύ άλλων θαυμαστών, αναφέρει το κείμενο αναβάπτισης ενός από τους νεκροθάφτες του Μεγάλου Ρέματος (ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο με προσθήκη αριθμών ιεράρχησης προτεραιοτήτων από τον Συντάκτη)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοί είναι οι τομείς που εστιάζετε;
    
Π. Φιλίππου: [1]Αποχέτευση, [2]Αντιπλημμυρική προστασία, [3]Αθλητικές υποδομές – αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, [3]Παιδικοί σταθμοί – Αναβάθμιση σχολείων, [4]Οδοποιία, [5]Πολιτισμός (πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανάδειξη ιστορικών – αρχαιολογικών μνημείων), [6]Διαχείριση απορριμμάτων, [7]Μεταφορά Μαθητών, [8]Ανάδειξη και προώθηση του πρωτογενούς τομέα, [9]τουριστική ανάδειξη της Ανατολικής Αττικής,  [10]Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, [11]Κοινωνική Πολιτική (με ανάληψη δράσεων σε κρίσιμα θέματα κοινωνικού χαρακτήρα), [12]Προστασία του Περιβάλλοντος (με έμφαση στην εξυγίανση του Ασωπού) κ.α. Σε πρώτη προτεραιότητα έχουν τεθεί από την Περιφέρεια τα αντιπλημμυρικά έργα και για τον λόγο αυτό όλες οι ώριμες μελέτες που υποβλήθηκαν από τους δήμους για το συγκεκριμένο ζήτημα, εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα  Εκτελεστέων Έργων για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους, ώστε να θωρακιστούν οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής και να αποφευχθούν οι καταστροφικές πλημμύρες του παρελθόντος.

Δεν θα παρατηρήσω πως το περιβάλλον ιεραρχείται τελευταίο. Αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη αφού με απηρχαιωμένες μελέτες και μεθόδους που εφαρμόζονταν 50 χρόνια πριν, ο αρχαιολόγος αντιπεριφερειάρχης σχεδιάζει αντιπλημμυρικά που αποδεδειγμένα έπνιξαν την Αττική, αλλά και στο εξωτερικό έχει πάψει να ακολουθούνται ανάλογοι σχεδιασμοί. Ο αρχεαιολόγος επιμένει σε απηρχαιωμένες μεθόδους αφού αυτό ξέρει και αυτό επιβάλλεται προκειμένου να εξυπηρετήσει και παράλληλους σχεδιασμούς, ενδεχομένως.

Ενώ λοιπόν το τελευταίο μεγάλο ρέμα με τεράστια οικολογική σημασία οδεύει προς αφανισμό με τη βούλα του "έμπειρου" αντιπεριφερειάρχη, αυτός με περισσό θράσος προωθεί ένα προκατασκευασμένο προπαγανδιστικό κείμενο αγιοποίησης του, που μεταξύ των εννοιών του περιλαμβάνει στην τελευταία θέση, την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός που δεν έχει κάνει τίποτα στην κατεύθυνση της προστασίας αλλά έχει οργιάσει στην κατεύθυνση του αφανισμού του φυσικού περιβάλλοντος. 

Να προσθέσουμε εδώ κσι την αναφορά του "προστάτη του περιβάλλοντος" αγιογραφούμενου Φιλίππου, στον ΧΥΤΑ Γραμματικού που το παρουσιάζει ως "...νέα, φιλική προς το περιβάλλον, πρακτική, εναρμονισμένη με τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές οδηγίες και τη σχετική νομοθεσία.", ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει πως και η Ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνική νομοθεσία απαγορεύουν την εγκατάσταση ΧΥΤΑ πάνω σε ρέματα που θα οδηγήσουν τα κατασταλλάγματα της πρώτης βροχής, στην παραλία Σέσι του Γραμματικού. Αυτό μόνο σαν δείγμα της δράσης του προστάτη του περιβάλλοντος αντιπεριφερειάρχη. Αλήθεια, έψαξε καθόλου τις νέες πρακτικές στη διαχείριση απορριμμάτων ή "πουλάει" ως καινούργιο αυτό που έξω θεωρείται ήδη  απαράδεκτο; 

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (τα γνωστά ερπετά που καλούνται και "image makers" υποστηρίζουν πως η γλώσσα που χρησιμοποιεί ένας υποψήφιος δεν μπορεί να υπερβαίνει κάποια επίπεδα ως προς τις λέξεις, τις εκφράσεις, ακόμα και τις εικόνες που ενδεχομένως περιγράφει. Τα πάντα πρέπει να περιστρεφονται γύρω από έναν (συνήθως χαμηλό) μέσο όρο. 

Η φτήνια και η περιφρόνηση στη μνήμη των κατοίκων της Αττικής, που εκπέμπεται από την "υπέρ Φιλίππου" αγιογραφία δεν τιμάει ούτε τον "υποψήφιο" αλλά κυρίως αποτελεί προσβολή στο πρόσωπο των ψηφοφόρων. 

Στις επόμενες εκλογές θα μάθουμε τελικά αν η υπέρ Φιλίππου αγιογραφία είχε μετρήσει καλύτερα το κοινό στο οποίο απευθύνεται. 

__________________________
Γενικό σχόλιο: Αν εξαιρέσουμε την "αντιπλημμυρική" καταστροφή και τον αποχετευτικό όλεθρο, τίποτα άλλο δεν έχει γίνει. Λες και ανάλαβε για να καθαρίσει με συγκεκριμένες υποθέσεις.

No comments: