Sunday, July 8, 2007

Φονιάδες των δασών - πολιτικοί

Ναι, ήταν το πιο εύστοχο σύνθημα σήμερα. Βαριά η έλλειψη συνθημάτων αλλα τελικά δεν ήταν το ζητούμενο. Αρκεί να έχεις 6-7.000 κόσμο έξω από το μέγαρο της νομοθετικής εξουσίας, να της φωνάζουν ΑΙΣΧΟΣ. Όποιος έχει το στοιχειώδες μυαλό, καταλαβαίνει.

Οι πράξεις έπονται. Εκλογές έρχονται και έργα θα μας τάξουν. Αναδάσωση τώρα θα μας τάξουν μα είναι άτοπη. Δεν γίνεται γιατί έτσι είναι η φύση. Πρέπει να ξεκουραστεί από το σοκ και μετά θα αναγεννηθεί. Ας τη βοηθήσουμε προστατεύοντας την. Μόλις εντοπισθεί η πρώτη εξαίρεση από το καθεστώς προστασίας, ας κινητοποιηθούμε, ας μαζευτούμε πάλι εκεί στην πλατεία με τις παλάμες ορθάνοιχτες να τους τις επιδεικνύουμε. Όπως σήμερα.

Θα τάξουν επανίδρυση του δάσους αλλά θα εξαιρέσουν ότι ήταν "χορτολιβαδικό" και "ασκεπές" δηλαδή ότι διεκδικούν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί. Τότε πρέπει να είμαστε πάλι εκεί, περισσότεροι και με συμπαγή παλμό.

Θα μας τάξουν αναδάσωση. Τώρα. Δεν είμαστε κορόϊδα. Θα ξέρουμε πως το κάνουν για προεκλογικούς λόγους. Αλλά και όποιος το τάξει, θα είναι επίσης ύποπτος. Δε μασάμε. Προστατεύουμε τα καμένα, όχι από άλλους κινδύνους αλλά από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα. Αυτό και να διατηρήσουμε τη συνείδηση μας αφυπνισμένη.

Ωραία ήταν όλα σήμερα. Για αρχή.

No comments: