Wednesday, January 2, 2008

Αυτό που μας καταδιώκει σαν λαό, δεν είναι τίποτα άλλο από το μαύρο μας το χάλι

Ο Κηφισός αγκαλιάζει τον Ιλισσό.

Κι αρχή καλός μας χρόνος...


Όχι πως περίμενε κανείς τελικά κάτι να γίνει. Όχι πως πίστεψε κανείς πως πέρα από το προεκλογικό πυροτέχνημα του "τριχίλιαρου" με τις συνοπτικότατες διαδικασίες εκταμίευσης, θα γινόταν επιτέλους μία σοβαρή προσπάθεια αποκατάστασης του πληγωμένου φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά των δασών.

Θυμάμαι τις εξαγγελίες για την επανίδρυση του δάσους. Είχαν την ίδια μοίρα με εκείνες της επανίδρυσης του κράτους. Μείναν στα λόγια, μνημεία ηχούς στα αυτιά μας, να μας υπενθυμίζει σταθερά και επίμονα: "Είσαι θύμα - Είσαι κορόιδο."

Είπαν πως για την αδυναμία προστασίας του δάσους έφταιγε η έλλειψη "αγροφυλακής" Φτιάξανε αγροφυλακή.

Είπαν πως για την αδυναμία στην εκτέλεση έργων προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος, έφταιγε το μουσείο που λέγεται "Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης". Βάλανε στο παιχνίδι τον Σουφλιά με την αρμάδα του Μπάχαλον μεν Υπεχωδε" που γράφει και ο Καλαϊτζής στα εύστοχα σκίτσα του.

Είπαν πως το τριχίλιαρο δεν ήταν πυροτέχνημα για να γλείψουν ψηφοφόρους αλλά ανακούφισαν ταχύτατα έτσι πολύ κόσμο. Θα ακολουθούσε οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής μέριμνας. Το είδαμε στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σήμερα.

Κάηκε ένα τεράστιο ποσοστό δάσους και δασικών εκτάσεων. Το ΣτΕ έκρινε για την προσωρινή έστω αναστολή του κυνηγιού σε όλη τη χώρα. Ο Κ. Κιλτίδης, με την απερίγραπτη απόφαση του έκρινε αντίθετα, όπερ και εγένετο.

Οι ίδιοι θα έρθουν σε 1-2 μήνες (για να δείξουν την εγρήγορση τους) και θα μιλήσουν για την έγκαιρη εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου πυροπροστασίας για το 2008. Τελευταία φορά που είπαν κάτι τέτοιο ήταν πέρυσι το Μάρτιο και κάψανε το 30% των δασών που είχαν την ατυχία να βρίσκονται κάτω από τη διαχείριση τους. Φέτος θα κάψουν το υπόλοιπό 70%, αλλά η επικοινωνιακή τους πολιτική, θα παλέψει να διατηρήσει τα αμνοερίφια (που θα 'λεγε και Ροϊδης) στο μαντρί.

Από κοντά και όλοι οι "δήθεν αντιπολιτευόμενοι". Ψάχνουν τοι σκάνδαλο στο Ζαχόπουλο και το εσώβρακο του (ωσαν εκείνο του Αγίου Γρύφωνος) και αγνοούν το προφανές. Τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα για την αποκατάσταση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, η ακρίβεια καλπάζει, η ανεργία οργιάζει, οι "ημέτεροι" λυμαίνονται ταμεία, υπουργεία, υπηρεσίες. Το Μπάχαλον μεν Υπεχω-δε, έχει φορέσει ταμπέλα όπως εκείνα τα ράντσα του West.

Πριν από μερικές μέρες, άκουγα σε ραδιοφωνική εκπομπή τα μελετώμενα για την παροχέτευση του Κυκλοβόρου και του Ιλισσού στον Κηφισσό, δηλαδή το κατ'εξοχήν σχέδιο για τη de facto μεταβολή χρήσεων γης σε μία μεγάλη ζώνη της Αθήνας. Για τη δημιουργία υπεραξίας γης εκεί που δεν υπήρχε καμία αξία και την υποβάθμιση μεγάλων περιοχών, εκέι που ζουν οι μικροαστοί.

Ο πολύς Κατσιγιάννης, εγκαλούσε το δημοσιογράφο κατακεραυνώνοντας τον με το επιχείρημα πως

"Εσείς έχετε μία ευαισθησία στο θέμα του περιβάλλοντος, εμάς όμως είναι υποχρέωση μας"

Δε βρέθηκε κανείς να του πει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Αυτοί που αποδεδειγμένα την υποχρέωση τους αυτή την έχουν κάνει σκουπίδι, είναι οι κατακαιρούς Κατσιγιάννηδες, Σουφλιάδες κλπ.

Τέλος πάντων, είχα καιρό πολύ να γράψω και σίγουρα δε θέλω να τα γράψω όλα τώρα. Απλά θέλω να υπενθυμίσω σε όλυς να μην ψάχνουν για εξωτερικούς ή εσωτερικούς εχθρούς, αφού: Αυτό που μας καταδιώκει σαν λαό, δεν είναι τίποτα άλλο από το μαύρο μας το χάλι

No comments: