Monday, October 19, 2015

Και η ΕΦΣΥΝ, για τους καθαρισμούς ρεμάτων

Μετά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που επικρίνουν την περιφέρεια Αττικής για τις διακηρύξεις για τον καθαρισμό των ρεμάτων της Αττικής, τις αντιδράσεις φορέων, τον αιφνιδιασμό της περιφερειακής αρχής από την ξαφνική επίσκεψη των φορέων, στη Συγγρού 15 και άλλα επεισόδια του σήριαλ "Καθαρισμοί ρεμάτων", στη συζήτηση μπαίνει και η Εφημερίδα των Συντακτών, με σχετικό άρθρο του Τ. Σαραντή στο σαλόνι του φύλλου της 19ης Οκτωβρίου 2015

Το σαλόνι της εφημερίδας


Το πρωτοσέλιδο

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων ο διάλογος για το θέμα και είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον το ερώτημα γιατί δεν τέθηκε σε διαβούλευση όλο το θέμα πριν καν ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί.

Το θέμα τώρα πάει να γίνει ένας διαρκής διαγκωνισμός μεταξύ περιφέρειας (που όντως δεν μπορεί να τεκμηριώσει τίποτα τουλάχιστον επιστημονικά) και φορέων που αντιδρούν (που στο κομμάτι της τεκμηρίωσης του όγου τους, πράγματι υπερέχουν).

Το ερώτημα πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση του διαγκωνισμού, παραμένει. Γιατί δεν τέθηκε σε διαβούλευση το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα από την άνοιξη ή το καλοκαίρι;

Και μην συσχετίσετε την απορία μου αυτή με τις παλαιότερες εργολαβίες γιατί εκείνες ήταν παιδιά μίας άλλης περιφερειακής αρχής.

No comments: