Monday, July 30, 2007

Μη φωνάζετε. Ενοχλείτε το κράτος.

"Αν δεν είσαι εμπρηστής, συλλαμβάνεσαι! Με μια πρωτοφανή επιχείρηση -που έμοιαζε βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία και περιείχε διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, ακόμη και ελικόπτερο- η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 27 αναρχικούς-αντιεξουσιαστές, με την κατηγορία ότι έριξαν κόκκινη μπογιά στο καζίνο «Μον Παρνές της Πάρνηθας», για να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα διαρκείας στον Εθνικό Δρυμό!"

Η δημοσίευση στις 30/7/2007 στην Ελευθεροτυπία. Αναρωτιόμουν σε παλιότερο post http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=5281416611893956285&postID=4810998679395660000
για το μον παρναί.

Τα μεγάλα εγκλήματα γίνονται πάντα με την κάλυψη του "νόμου" και στο όνομα της "ανάπτυξης". Οι εκχερσώσεις, οι καταστροφές που περνάνε πάντα σαν αναπτυξιακές ενέργειες δεν γνωρίζουν αντίπαλο. Ο μέγας καταπατητής διώχνει τα ενοχλητικά παράσιτα, όταν τολμήσουν να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Το περιβάλλον τους.

Το μον παρναι είναι παλιό κτίσμα όπως είναι και κάθε νομιμοποιημένο αυθαίρετο στη ζώνη εξάπλωσης του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. Σαν τέτοιο είναι τελεσίδικα δικαιωμένο. Σαν τέτοιο όμως και όχι σαν "Τουριστικό ακίνητο που συντελεί στην ανάπτυξη της χώρας". Σαν τέτοιο επιμένω να το βλέπω. Όπως μάλλον και οι διαδηλωτές που γνώρισαν από πρώτο χέρι τι θα πει "Νόμιμη καταπάτηση". Η νομιμοποίηση του πηγάζει από καταχρηστικές παραχωρήσεις γαιών εις βάρος του λαϊκού πλούτου. Σαν τέτοια υφίσταται μόνο στα χαρτιά. Τύποις νόμιμο.

Στη συνείδηση κάθε πολίτη (και όχι ιδιώτη) με την αρχαία σημασία των λέξεων, δε θα βρουν ποτέ δικαίωση, ούτε το ίδιο σαν κτίσμα, ούτε η επιχείρηση που το εκμεταλλεύεται, ούτε και όλοι αυτοί που το προστατεύουν.

Οι καταπατητές είναι ληστές, όχι του "εθνικού πλούτου" αλλά του λαϊκού αγαθού αφού τέτοιο είναι το δάσος. Όταν όμως ο αγουροξυπνημένος λαός του Γιουνανιστάν, τολμάει να διεκδικήσει το μοναδικό αγαθό που μπορεί ανέξοδα να απολαύσει, το βαρύ χέρι του καθεστώτος τον καθίζει κάτω για να καταλάβει πως δεν έχει κανένα δικαίωμα στην προστασία του δικού του αγαθού.

Δόξα λοιπόν στους καταπατητές (εμπρηστές, εκχερσωτές κλπ) και με την επίσημη σφραγίδα του αδελφού της Βίας. Του Κράτους.

No comments: