Tuesday, September 4, 2007

Εμπρηστές συνειδήσεων




Από το http://jungle-report.blogspot.com/2007/09/blog-post_03.html
Από το http://roides.wordpress.com/2007/09/03/epistoli_sept07/
Από το http://nikitidis.blogspot.com/2007/06/blog-post_28.html
Από το http://atheofobos.blogspot.com/2007/08/blog-post_29.html
Από το http://teleologikos.wordpress.com/2007/09/03/03092007/

Καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι πια καταδικασμένη. Όλοι μιλούν για τους εμπρηδμούς τις δασικές πυρκαγιές, την προστασία της φύσης. Αλήθεια πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να φτάσουμε στο σημείο σαν λαός να συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχουμε μέλλον;

Όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν πως όχι μόνο τόσα χρόνια που βλέπουμε το φυσικό μας περιβάλλον να καταστρέφεται στο όνομα, είτε του ανόμου κέρδους είτε της αμφισβητούμενης "ανάπτυξης" ουσιαστικά δεν κάναμε τίποτα για να γίνει η βαθιά τομή, ο επαναπροσδιορισμός του τρόπου που ζούμε το παρόν.

Αντιθέτως, όταν προβάλλουν προτάσεις οι οποίες καταργούν και νομοθετικά τυην προστασία της φύσης, τότε μπορούμε να μιλάμε για τον εκσυγχρονισμό των ηθών. Τη νέα μαζική (και όχι λαϊκή) συνείδηση. Τότε ο μέσης ευφυίας κάτοικος του Γιουνανιστάν, καταλαβαίνει άνετα πως προδιαγράφεται το μέλλον.

Τότε είναι που ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Μέσα στην απογοήτευση από την έκπτωση του ήθους, έρχονται από παντού και οι διαβεβαιώσεις για την ανικανότητα των νεοελλήνων να προστατεύσουν ότι πολυτιμότερο έχουν

  •  για το μέλλον τους αφού η καταστροφή που προκαλούν είναι ένα πρώτης τάξεως κληρονομικό άχθος για τους απογόνους τους (μας).
  • για το παρόν τους αφού αναδεικνύεται ακόμη μία φορά η λατρεία τους προς το εφήμερο και η τοτεμοποίηση της ευδαιμονίας τους που πηγάζει από την πλαστή αίσθηση "ιδιοκτησίας"
  • για το παρελθόν που σφετερίζονται. Το παρελθόν που άνηκε σε άνθρώπους που σέβονταν τη φύση και δημιούργησαν μοναδικό πολιτισμό σε αρμονία με αυτήν. Οι σφετεριστές του πολιτισμού τους νεοέλληνες, κατέτστρεψαν τον θεμέλιο λίθο του πολιτισμικού εποικοδομήματος των αρχαίων. Την ίδια τη φύση.

Δεν υπάρχει μέλλον. Υπάρχει "ανάπτυξη" όπως παραπλανητικά ονομάζουν την καταστροφή


Απελπισμένα ζητώ τους εμπρηστές των φονικών αυτών συνειδήσεων

No comments: