Friday, September 14, 2007

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Ρητορικό ερώτημα του "Εθνάρχη" περασμένων χρόνων που δημιουργούσε συνειρμούς και σκέψεις, οντολογικές μέχρι ενός σημείου για την ίδια τη χώρα.

Οι ίδιοι συνειρμοί επικαιροποιούνται σήμερα, με κέντρο την πολιτική μας συνείδηση.

ΠΡΕΠΕΙ να επιλέξουμε. Πρέπει να συμμετάσχουμε στη συμμετοχική διαδικασία των εκλογών και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που αναδεικνύεται από τη συμμετοχή συνειδητοποιημένων ψηφοφόρων στις εκλογές. Πρέπει να ορίσουμε ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Με την έγκριση μας.

Σκεφτείτε τα όσα έχουν γίνει. Πρέπει να αποδείξουμε πως η μνήμη μας και η κρίση μας, είναι ανθρώπινες και ξεπερνούν τις αντίστοιχες του χρυσόψαρου και του βατράχου.

Να κρίνουμε με βάση τον άνθρωπο και τον ανθρωπισμό ως γνώμονα. Να δείξουμε πως έχουμε την παιδεία του πολίτη που ξέρει να κρίνει. Να μην αφήσουμε τους εαυτούς μας να παραπλανηθούν από απατεώνες λαϊκιστές και τυχάρπαστους ευκαιριοθήρες. Να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, τον λαϊκισμό από την πολιτική, την απάτη από την πραγματική ανάγκη.

Να βάλουμε το περιβάλλον που τόσο χτυπήθηκε, ως ένα από τα βασικά μας κριτήρια.

Να μη χαριστούμε σε φτηνοκολπαδόρους και αριβίστες της καθημερινότητας μας, ούτε σε τηλεοπτικούς αστέρες και καναλάρχες.

Ας προσπαθήσουμε να ενσωματωθούμε επάξια στη μεγάλη ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινωνική μερίδα που αγωνίζεται για την προστασία, του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του γονέα του παιδιού. Ας δούμε με ρεαλισμό τα προβλήματα που μας τίθενται και τις επιλογές μας.

Ας μη δώσουμε την ευκαιρία σε κανέναν επίδοξο καβαλλάρη της εξουσίας, να μας αλώσει κυματίζοντας τη σημαία της αυτοδυναμίας. Ας ενισχύσουμε την άποψη που θέλει τον άνθρωπο ως Άνθρωπο και όχι αυτήν που τον θέλει Έλληνα, Αλβανό, Πακιστανό, Άγγλο, Γάλλο, Πορτογάλο και ότι άλλο.

Ας δικαιώσουμε το ότι θεωρούμαστε νοήμονα όντα ικανά για λογική κρίση.

Καλή ψήφο.

U P D A T E!!! Τελευταία νέα. Ακόμα και προεκλογικά δείχνουν ποιοι είναι οι καβαλάρηδες της εξουσίας και του ίδιου του μέλλοντος μας.

U P D A T E 2: Συμφωνώ και αναμεταδίδω από http://kaltsovrako.wordpress.com Ακριβώς έτσι είναι. Η ψήφος θέλει σκέψη και όχι όνειρα για τη "θαλπωρή" που μας υπόσχονται.

2 comments:

roidis said...

το κείμενό σου, καθώς και πολλά
άλλα έχουν τις καλύτερες
προθέσεις, αλλά φωνή βοώντος εντ...

Νικος Σιμος said...

Εν τη ερήμω;;; Δυστυχώς φοβάμαι πως έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Ροϊδη. Αυτό όμως δεν μπρεί να μας αποτρέψει από το να παλεύουμε για να αποκτήσουμε κάποτε και σε αυτόν τον τόπο συνείδηση πολίτη υπεύθυνου και ενεργού.

Κάποτε η έρημος θα γεμίσει. Θα πληρωθεί.