Thursday, September 20, 2007

Τι 'χες Γιάννη; Τι' χα πάντα

Mr Karamanlis has promised to tackle corruption and push through reforms. Fears are growing that recent forest fires in Greece may pave the way for illegal construction projects.

Corruption watchdog Transparency International has said preventing illegal development on formerly forested land ought to be a priority for the new
government.

(BBC)

Κατα τα άλλα, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε κατά την "παράδοση" ότι Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορεί να δημιουργηθεί για τρία ακόμα χρόνια τουλάχιστον.
(Ειδησεογραφία των τελετών παράδοσης - παραλαβής υπουργείων)

Κύριε Σουφλιά, λυπάμαι αλλά η δήλωση σας αυτή αντιβαίνει προς την υπόσχεση του κου Καραμανλή. Αν δεν το καταλαβαίνετε και θέλετε εξήγηση, αρκεί να παραδεχτείτε πως το να συνυπάρχουν κάτω από την ίδια διοίκηση οι φορείς διαχείρισης των κατασκευστικών οραμάτων και εκείνοι της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι εξ' ορισμού ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ.

Όπως και να θελήσετε να δικαιολογηθείτε όμως, αυτό θα φανεί (και θα είναι) εμπαιγμός των πολιτών. Ξεκάθαρος εμπαιγμός.

Το είχαμε ξαναπεί σε προηγούμενο post πως

"
Η ΝΔ εμμένει σε μία πολιτική του 1950 όσον αφορά στο περιβάλλον που θέλει να το ενσωματώνει στον ίδιο διαχειριστή που ενσωματώνει και αυτούς που η έννοια "διαχείριση περιβάλλοντος" είναι ίδια με την έννοια "καταστροφή περιβάλλοντος". Επιφορτίζει με την ευθύνη διαχείρισης και προστασίας το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Δηλαδή οι μηχανικοί (με πλήρη άγνοια της λειτουργίας και της ορθής διαχείρισης) θα αναλάβουν να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. Βάζουνε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Ας είναι όμως, όταν προτεραιότητα του εκλογικού σώματος δεν είναι το περιβάλλον, ούτε τα δάση (για την καταστροφή των οποίων όλοι μοιράζεστε μεγάλη ευθύνη) αλλά ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, απλά αντικατοπτρίζετε την σύγχρονη έκπτωση των συνειδήσεων.

Πίστευα πως θα κάνετε τη διαφορά, σε σχέση με τους συναδέλφους σας που όντας λάτρεις του εφήμερου που κυριαρχεί στη χώρα, ανανέωσαν τις συμβάσεις των εποχικών πυροσβεστών για 5 χρόνια, καθιστώντας τους έτσι απλά, ομήρους για περισσότερο χρόνο.

Κρίμα γιατί πίστεψα προς στιγμήν πως είστε ο μοναδικός που ρεαλιστικά αντιμετώπισε το θέμα "Περιβάλλον" και "Δάσος" πιο ειδικά. Κρίμα, ειλικρινά.



No comments: