Friday, November 9, 2018

Γιατί τους σιχάθηκα, γιατί δεν τους πιστεύω, γιατί δεν τους θέλω.


Με έπεισαν για το ποιοι είναι. Πρόθυμα τους βοήθησα. Δεν ήταν τελικά αυτοί που έλεγαν πως είναι. 

Με έπεισαν για το με ποιους είναι. Πίστεψα πως είμαι κι εγώ μαζί τους. Έλεγαν ψέματα. Δεν ήμαστε ποτέ μαζί, σε καμία διεκδίκηση, σε κανέναν αγώνα. Το απέδειξαν τελικά πως ήταν πάντα απέναντι.

Με έπεισαν για το για το ποιους θα υποστηρίξουν. Ψέματα. Πάντα δολίως, υποστήριζαν τον δυνατό αλλά και τον ακίνδυνο για τα συμφέροντα τους και μόνο γι’ αυτά.

Με έπεισαν για τους αγώνες τους για την προστασία της φύσης, του περιβάλλοντος, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Από την πρώτη μέρα έδειξαν το ψέμα. Με ένα κουρελιασμένο δημοψήφισμα και με το άπλωμα της πιο σκοτεινής νομοθεσίας για το περιβάλλον. Μοίρασαν ψέματα για οικολόγους, για παθολόγους, για δασολόγους και για όλους τους λόγους. Ψέματα και για συνταγματολόγους.

Ψέματα για ιδιωτικούς υπαλλήλους, ψέματα για δημοσίους υπαλλήλους, ψέματα για αυτοαπασχολούμενους, ψέματα ακόμα και για αργόσχολους.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα. Πάντα στο πλευρό των δυνατών, των συντεχνιών τους και των αρπαχτών τους. Αυτοί που θα ήταν «το νέο» είχαν σαπίσει ήδη από καιρό, όπως δεν σάπισε ποτέ το σάπιο παλιό, που υποτίθεται πως το αντιμάχονταν.

Το χειρότερο είναι πως κι αυτοί έγιναν ότι και οι άλλοι. Σκουπίδια. Και τώρα ο δρόμος ανοίγει διάπλατος για τον φασισμό και τον ναζισμό των σημερινών ταγματαλητών. Παραφράζοντας τον Πλούταρχο θα μπορούσα να συνοψίσω πως στον αγαθό άνθρωπο για κανένα λόγο δεν γεννιέται φθόνος ούτε φόβος ούτε οργή ούτε μίσος. Μόνο αηδία. 

Ούτε ο φόβος του φασισμού όμως δεν μπορεί να με κάνει να δώσω ξανά χέρι βοηθείας σε τέτοιους αλήτες, σε τέτοιους ψεύτες, σε τέτοιους αλιτήριους. Ούτε και ο φόβος της εγειρόμενης νεοφιλελεύθερης σαπίλας. Άλλωστε και αυτοί το ίδιο φελλοί είναι και έρχονται να αρπάξουν και πάλι  με τη σειρά τους.

Τελικά όλα συντείνουν στο να αποδείξουν πως οι εκλογές είναι προσχηματικές. Επαναλαμβάνονται κατά περιόδους ως επίφαση δημοκρατίας, απλά για να πείθουν πως «ο λαός αποφασίζει». 

Στην Ελλάδα ζούμε την πιο μαύρη εκδοχή του μαύρου σκοταδιού που σκεπάζει την ήπειρο και τον πλανήτη  δίχως προοπτική καμία.



No comments: