Wednesday, August 9, 2017

Ξεμπερδεύουμε με το καινούργιο, Κερδίζουμε και πάλι το παλιό - Στηρίζουμε και πάλι τα "δικά μας πια" αρπακτικά

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα σχολίαζα πως  "αναφέρεται η αντίδραση που ξεσήκωσε η ενέργεια του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας και της διευθύνουσας συμβούλου του, να διενεργήσει διαγωνισμό (2) για την "παραχώρηση έκτασης 240 τ.μ. της παραλίας "Μαρίκες", προκειμένου να κατασκευαστεί αναψυκτήριο 10 τ.μ. με 30 τ.μ. εξέδρες, τουαλέτες και ανάπτυξη ομπρελών/τραπεζοκαθισμάτων σε έκταση 200 τ.μ. χωρίς περιορισμούς* στη χρήση μουσικής και στο ωράριο λειτουργίας."  και πως  "δεν νοείται ανάπτυξη αν αυτή δεν είναι αειφόρος και αν δεν εξασφαλίζει τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος δίχως φορτίσεις, οι οποίες μπορούν να το πλήξουν ανεπανόρθωτα".

Σε δεύτερη ανάλυση, είναι να απορεί κανείς γιατί ο προηγούμενος ιθύνων του ΟΛΡ δεν σκέφτηκε να "αξιοποιήσει" με τον ίδιο τρόπο τη συγκεκριμένη παραλία. 

Στερείτο φαντασίας; Στερείτο οράματος;

Πάνω που κόντευα να καταλήξω σε μία από τις παραπάνω 2 υποθέσεις (έλλειμμα φαντασίας ή οράματος του προηγουμένου ιθύνοντος του ΟΛΡ) και ψάχνοντας στη σύγχρονη παγκόσμια βιβλιοθήκη, το διαδίκτυο παρ' όλη τη συχνά επιβεβαιούμενη αναξιοπιστία του, παλαιότερα δημοσιεύματα για την ¨εμπνεύστρια" της αξιοποίησης των Μαρικών, των "ημερών θάλασσας" και άλλων ευφάνταστων, έπεσα σε ένα δημοσίευμα του 2010,το οποίο με οδήγησε σε άλλα και άρχισε να σχηματίζεται μία, όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για την εμπνεύστρια αλλά και τις ενδεχόμενες πηγές της έμπνευσης της.

Γράφει το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr στις 12 Ιουλίου του 2011
___________________
Το «μακιγιάζ» της Κατερίνας Αδαμοπούλου

Να σημειωθεί πως η κυρία Κατερίνα Αδαμοπούλου διετέλεσε απί τριετία (2004-2007) διευθύνουσα σύμβουλος της αμαρτωλής «Αγρογής», την οποία κατήργησε η παρούσα κυβέρνηση. Επί εποχής της, έγιναν αθρόες προσλήψεις, ρουσφετολογικού χαρακτήρα, με αδιαφανείς διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως τότε ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε καταγγείλει τις προσλήψεις και είχε κάνει λόγο για «όργιο προσλήψεων θυγατέρων, στενών συνεργατών και άλλων τινών μακιγιέρ, γυμναστών, ιδιοκτητών μπαρ».

Ο, δε, σημερινός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στις 7 Ιουλίου 2010 όταν, δηλαδή, ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε χαρακτηρίσει την «Αγρογή» ως «συμβολισμό φαυλότητας, διασπάθισης, αναξιοκρατίας» και είχε αποκαλύψει πως «η διευθύνουσα σύμβουλος της “Αγρογής”, κ. Αδαμοπούλου, το 2007 έδωσε δουλειά στον εαυτό της (είχε μισθό 5.000 ευρώ) και πήρε 73.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε για αξιολόγηση ακινήτου στην Πιερία».

Άραγε, σήμερα, οι κκ. Πάγκαλος και Καρχιμάκης ξέρουν τι θέση κατέχει η Κατερίνα Αδαμοπούλου και τι «μυστικές» συμφωνίες κάνει ο περιφερειάρχης Αττικής;

Και να επαναλάβω το τελευταίο ερώτημα και σήμερα....
_______________________________________________________

Το aftodioikisi.gr αναφέρει ως πηγή την Ελευθεροτυπία αλλά ο σύνδεσμος, τον οποίο επαναλαμβάνω εδώ δεν λειτουργεί πλέον λόγω της γνωστής κατάληξης της καλής πλην όμως άτυχης εφημερίδας. Αυτό δεν μειώνει την αξιοπιστία του δημοσιεύματος αφού και το aftodioikisi.gr είναι αξιόπιστο και επιπλέον δεν διαψεύστηκε ποτέ. Άλλωστε πάντα μπορεί  να γίνει αναδρομή στις δηλώσεις πολιτικών στελεχών. 
____________________________________________

Σε μία πορεία από τη ΝΔ και τον "επωφελή" διορισμό της στην μονομετοχική  ΑΓΡΟΓΗ, στο ακροδεξιό και σκοταδιστικό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη και στην παράδοξη περιφερειακή συμμαχία του Αδ. Γεωργιάδη με τον Γ. Σγουρό και την ανάληψη θέσης αντιπεριφερειάρχη σε αντίθεση με την κομματική γραμμή και ενώ βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης*, μέχρι τους ΑΝΕΛ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την τοποθέτηση της στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας, η απόσταση μοιάζει τεράστια αλλά η ικανότητα της κας Αδαμοπούλου στους ελιγμούς και στον σχεδιασμό μίας προσωπικής κερδοφόρου πορείας, είναι αναμφισβήτητη.

Είναι από τους ανθρώπους που αποτελούν το νήμα που συνδέει τις εξουσίες αυτού του τόπου. Το νήμα των πάντα ευνοουμένων και επωφελούμενων σε κάθε πολιτική συγκυρία σε κάθε πολιτική εξουσία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτοί οι άνθρωποι νοιάστηκαν ποτέ την κοινωνία, τους άλλους ανθρώπους εφόσον δεν έχουν ένα προσωπικό όφελος. Μία βαριά σκιά πέφτει πάντα πάνω από τη δράση των ανθρώπων αυτών. Η σκιά της ποινικής δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που ζήτησε ο εισαγγελέας το 2010 και που εκκρεμούσε στο γραφείο του 6ου τακτικού ανακριτή (αρ. φακέλλου Α09/6097) Η σκιά της κατάχρησης, της βουτιάς στο μέλι του εύκολου πλουτισμού με ανόσια μέσα.

Και μένει στα λόγια η "υπόσχεση" πως το διεφθαρμένο παλιό δεν έχει θέσει στην κυβέρνηση του "νέου" (Ξεμπερδεύουμε με το παλιό) που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. (Δεν είναι η πρώτη μας απογοήτευση αυτή)

Και περιμένει ο εξωραϊστικός σύλλογος ΝΗΡΕΑΣ να δικαιωθεί για την τεκμηριωμένη και απολύτως λογική διαμαρτυρία του για να προστατέψει την παραλία "Μαρίκες" εναντίον της απόφασης της συγκεκριμένης διευθύνουσας συμβούλου.


______________________


*«Εξόφληση πολιτικών γραμματίων»

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των συμβούλων έχει κατατεθεί από 24 Ιουνίου ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αττικής από τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» Στάθη Παναγούλη και Νάσο Αθανασίου με θέμα των διορισμό συμβούλων.

Στην ερώτηση -η οποία σημειωτέον δεν έχει ακόμη απαντηθεί (ίσως αυτό γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου)- «φωτογραφίζεται» η Κατερίνα Αδαμοπούλου, καθώς τονίζεται ότι ο διορισμός τους «μπορεί να αποτελέσει “εξόφληση πολιτικών γραμματίων” παρακμιακού-παλαιοκομματικού τύπου».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:
«O διορισμός συμβούλων για την υποβοήθηση του έργου του κ. Περιφερειάρχη και των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών μπορεί, ανάλογα με την καλή ή κακή χρήση της σχετικής διάταξης του νόμου, να αποδειχθεί αληθινά ευεργετικός ή επικίνδυνα σκανδαλώδης. Μπορεί π. χ. να αναδείξει το τάλαντο σπουδαίων νέων επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούν πλέον να μεταναστεύσουν, ή, όλως αντιθέτως, «μπορεί να αποτελέσει “εξόφληση πολιτικών γραμματίων” παρακμιακού-παλαιοκομματικού τύπου». Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης: 1) Ποιοι έχουν διορισθεί ως σύμβουλοι στο γραφείο του και ποιοι στα γραφεία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών; 2) Για την κάλυψη ποιων αναγκών προσελήφθησαν; 3) Ποια επιστημονικά κριτήρια προκρίθηκαν για την επιλογή τους;»


Πηγές επίσης: 
http://newpost.gr/ellada/61733/gia-kakoyrgima-katigoreitai-symvoylos-toy-sgoyroy
http://www.press-gr.com/2011/07/blog-post_3875.html
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/p-attikis-sigkivernisi-pasok-laos-me-fonto-tin-agrogi/
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/erimin-katerinas-katerinaki/


No comments: